söndag 27 juli 2008

Var vaknar du i morgon?

Fredrik Reinfeldts egen famösa kampbok Det Sovande Folket [ ISBN 91-86194-10-0 ] dyker upp i allt fler referenser. Jag har inte läst den så jag kan inte kommentera på annat än det intryck andra fått av den, men av deras intryck att döma bedriver Reinfeldt sin kamp med kall målmedvetenhet.

Det är femton år sedan boken skrevs. Det kan tyckas som en lång tid, och låt oss alla hoppats att även Reinfeldt utvecklats och blivit klokare under den tiden. 1993 var Reinfeldt ordförande i MUF, samtidigt som han satt i Riksdagen sen två år tillbaka. Han var tjugoåtta år, hade avlagt civilekonomexamen, var gift sen ett år tillbaka och bodde i villa i Täby. Det är alltså en vuxen riksdagsledamot i sverige som skriver följande:
-Till grund för varje bostadskvarter, daghem, undervisningstimme i skolan eller idrottsanläggning ligger oftast socialdemokratiska idéer och beslut. Än viktigare är de spår som deras politik mentalt har efterlämnat hos vanliga människor. Det går inte att peka på, det är ingenting konkret och de flesta människor skulle inte ställa upp på att de är offer för socialdemokratisk hjärntvätt. Det gör det inte mindre sant.
-Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. De som kortsiktigt vinner överröstar alltid de som långsiktigt har att betala. Överge den generella välfärdspolitiken och sluta att uttala löften om att välfärden kan garanteras politiskt. Politiker skapar inga resurser och kan därför inte heller ställa ut löften om resursernas fördelning.
-Moderaterna fungerade under lång tid som en konserverande kraft vars främsta funktion var att bevara gamla strukturer. Målet var att rädda landet från en allt för långt gående socialisering. Idag har detta dock mycket lite med moderat politik att göra. Med intåget av liberala värden i Moderata samlingspartiet har idéerna främst blivit en framtidsvision
Sidan 50.
-Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd.
Sidan 52.
-Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten.
Sidan 112.
1993 gavs den första delen av Reinfeldst kampskrift ut. Den har följts av andra delar. Då var han orförande för partiets ungdomsförbund. Tio år senare blev han partiordförande, tre år efter det statsminister i demokratiska val.

Så, du sovande, mentalt handikappade indoktrinerade svenska folk, i vilket Sverige vaknar du i morgon? Är det det Sverige du vill ha, är det det Sverige du tror du har?

Om du svarar nej kanske det kan vara en bra idé att börja fundera på vad du kan göra åt saken. Om du svarar ja kan du vända dig på andra sidan och somna om.

Godnatt, sov gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar