tisdag 15 juli 2008

Mer om MacLån

Jag får berättat för mig att många av de hushåll som tvingast lämna sina hem, där i landet på andra sidan Atlanten där bolåneinstituten heter saker som låter som snabbmat och sjunker som stenar, är hushåll som inte äger sina hem, utan hyr dem. Husen har spekulationsköpts av människor som rycker på axlarna och lämnar in nyckeln till banken när objektet plötsligt sjunker i värde, men banken vill inte ha kvar hyresgästen utan vill sälja huset, och människorna som bodde där hamnar på bar backe. Det är också vanligt med drastiska hyreshöjningar, för att kompensera värden för höjda räntor och sänkt värde i bostaden, hyreshöjningar som också tvingar människorna att lämna sina hem.

Samtidigt råder brist på alternativ, det finns helt enkelt ingenstans att ta vägen för människorna, som inte sällan står i en situation där de helt enkelt inte har några ekonomiska marginaler och av den anledningen hyrt sitt hem.

Risken, berättar trovärdig källa i Sverige (källskydd gäller fortfarande, FRA, vem det var angår er inte), för att samma situation skall uppstå här är överhängande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar