tisdag 8 juli 2008

Kulisserna som gäller

Expressen låter oss veta att CUF-ledaren Magnus Andersson, medan centerledare Olofsson talade på scenen, konfronterade partisekreterare Flanking med krav på krismöte. "Nu är det spelet i kulisserna som gäller", säger Andersson enligt tidningen.

Har det inte varit det hela tiden? Hur kan det komma sig att det plötsligt sägs så rakt ut? En viktigare frågan är vad som hastigt smusslas undan bakom våra ryggar medan vi får kika in på en väl regisserad scen.

Försvarsminister Tolgfors beklagar sig samtidigt över det bristande mediaintresset. Han säger, fortfarande enligt Expressen, att han ringt runt till redaktioner men intresset för hans information och bakgrundsmaterial har varit skralt. Vad har redaktionerna i fråga att säga om den saken? Endast Expressen har låtit honom komma till tals, tycker Tolgfors.

Stämmer detta? Har Tolgfors uttalat sig i andra media än Expressen, eller är han utfrusen på andra redaktioner? Om det stämmer, var beror det på? Om det inte stämmer, varför säger han så?

I dagens AB, som, kan nämnas sådär i förbigående, inte är samma tidning som Expressen, säger Tolgfors för övrigt precis samma sak som vi hört så många gånger de senaste veckorna: folk har missförstått alltihop.
Till exempel att det skulle handla om massavlyssning av svenska folket där alla mejl ska läsas. Det är inte så det är. Men underrättelseverksamhet är en av de mest komplicerade frågor man kan resonera kring. Vi vill inte berätta för mycket så att de som har intresse av att skada Sverige får reda på vad vi kan och hur vi gör det. Å andra sidan gäller det att berätta så mycket att svenska folket förstår vad vi gör och varför vi gör det
Att politiker skall envisas med detta missförstånd: det handlar inte om att alla kommer att avlyssnas, utan om att vem som helst kan komma att bli avlyssnad.En sån ville de ha, politikerna, tror ni inte? Tänk så mycket lättare det vore att styra landet om besvärliga debatter bara kunde glömmas bort av oss oförstående väljare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar