lördag 21 mars 2009

Öppet Hus på Hvilan Folkhögskola

Den sjuttonde april, mellan klockan 9 och 11.30, håller vi öppet hus. Välkomna att besöka sveriges äldsta folkhögskola, se våra vackra byggnader, vårt vackra Magnoliaträd som jag tänkte försöka övertala att blomma just den dagen (jag lovar inget, men jag ska försöka!) och se om vi kanske är skolan för dig. Sprid gärna information bland vänner och bekanta som ni tror kan vara intresserade av att börja studera till hösten. Det är lätt att ta sig till Hvilan, hoppa på 130 i Lund eller Malmö och stig av på hållplats Lindvägen. Kommer du från Malmö går du över vägen och tar sedan till vänster, kommer du från Lund går du direkt till vänster när du stigit av bussen.

Vi erbjuder allmänna kurser i naturvetenskaplig, samhällsvetenskaplig och hälsa-inriktning, med möjlighet att komplettera eller läsa in sin gymnasiekompetens. Komvux passar inte för alla. Ok, folkhögskola passar inte heller alla, men det passar många, och i tider som dessa är det rätt schysst att ha sin gymnasiekompetens när man ska konkurrera om jobben. Att studera på folkhögskola ger också en utmärkt grund att stå på för den som vill läsa vidare på universitet eller högskola, varje år ser vi stolta hur elever går vidare till läkarprogram, lärarhögskolor, ingengörsutbildningar, biblioteksutbildningar, prästseminarier, veterinärhögskolor och så vidare.

Vi erbjuder, förutom de allmänna kurserna, också en kurs för lätt utvecklingsstörda, och en kurs för den som lämnat arbetslivet bakom sig. 2-årig fritidsledareutbildning har vi också, och därtill erbjuder vi Svenska Kyrkans Grundkurs. Vi har inget internatboende, men väl goda buss- och tågförbindelser till både Malmö och Lund.

Information om tider etc kommer att annonseras på Hvilans Twitter, lägg till oss så hålls du automatiskt uppdaterad. Mer information om skolan finns att hämta på hemsidan (under uppdatering, så den hickar lite ibland), där du också kan hitta ansökningsformulär.

Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar