torsdag 19 mars 2009

Att protestera eller inte protestera

En majoritet av Aftonbladets läsare, säger Aftonbladet, vill hellre se skattehöjningar än att lärare sparkas. Och så redovisar de en handfull citat där läsare ondgör sig över hur regeringen vill skilja på folk och folk, hur det mesta i skolan är bedrövligt och hur regeringen prioriterar fel.

Jahapp, det låter ju bra. Visserligen är det bara en knapp majoritet av endast 27000 som säger detta, men drygt trettontusen människor är en hel del.

Fråga är, är de beredda att gå från ord till handling? Och finns det fler som håller med? Om det gör det, och ska bli någon skillnad, om åsikterna skall nå fram och få effekt så måste det börja föras liv. Det måste levas om, så grundligt att det ger genklag i generationer framåt. För som läget är nu skiter både kommuner och regering i en undersökning i Aftonbladet, kan jag berätta. Vill ni ha en annorlunda politik? Vill ni har lärarna kvar? Sätt igång och protestera, men gör det inte en och en. Gå samman, många, använd Facebook, Lunarstorm och andra sociala nätverk och organisera er. Träffas, och för liv.

Vänta inte på en ledare. Led själva. Det är ok, ni fixar det, bättre än ni någonsin tror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar