söndag 5 april 2009

Textindelning

Jag är förfärligt petig, jag vet, och jag själv tenderar både att överanvända komman samt inte minst satsrada. Men jag måste ändå framhålla att en text förlorar på att hackas sönder både av att skribenten väljer att börja nu rad för varje ny mening och pepprar sidan med komman.

Jag ville bara få det sagt.

3 kommentarer:

 1. Jovisst är ciklid en fisk. Jag är inte bara metal-tjej, jag är akvarist också.

  SvaraRadera
 2. :-D
  Intressant!
  Har själv märkt att jag påverkats enormt vad gäller meningsuppbyggnad etc på grund av engelskan ... jag både särskriver och sätter komma hejvilt. Vad ska jag göra, har du något recept mot mitt internationaliserande av meningsuppbyggnad???

  Help!!!

  SvaraRadera
 3. Anna-Lys: särskrivning är på sin höjd lite lustigt ibland, det börjar bli så vanligt att få höjer på ögonbrynen längre. Personligen tror jag det är en stavningsrevolution på gång där. Komman är en annan historia, tipset är att gå tillbaka och läsa texter du skrev för ett tag sen. Se hur du kommanterar, hackar det upp texten så att budskapet försvinner är det illa och behöver åtgärdas. Bästa sättet att åtgärda det är att be någon läsa igenom det man skrivit och peka ut vilka komman som är överflödiga och vilka som fyller en funktion.

  Typ

  SvaraRadera