fredag 5 september 2008

Kommentar till flumskoledebatten

Det är ett fånigt, löjligt slöseri med tid, kraft och medel att kiva kring skolan. Alltsammans handlar om pengar, det vet Björklund lika väl som vem som helst. Högkvalitativ utbildning kostar pengar, mycket pengar. Goda pedagoger kan inte vara goda pedagoger om de har klasser med fyrtio elever i, olämpliga, slitna och underdimensionerade lokaler, ålderdomlig material att arbeta med och dessutom sparkrav flåsande dem i nacken.

Jag har sagt det tidigare, jag säger det igen: politiker, öppna börsen, ös på med pengar, förse skolan och lärarna med möjligheter. Inte små futtiga bidrag med ert namn, utan en rejält tilltagen budget med utrymme för studiebesök, ordentlig mat, frukost och lunch, näringsriktig, mättande och varierad även för den som av olika anledningar inte äter svensk husmanskost, uppdaterade böcker, fungerande teknik och, inte minst viktigt, fortbildning för personalen.

Och sen, back off! Gör något annat (kungahuset behöver kanske ses över, det verkar gnissla en del i maskineriet och det är rejäla summor som investeras där), och låt bli att snoka överallt. Ni beter er som paranoida små tanter, inte som kloka ledare.

Skärpning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar