måndag 22 september 2008

Plastpåsar är inte bra

Det får allt fler klart för sig. Kommuner gör välmenta, men mindre välfungerande, försök att komma åt problemet i sophanteringen genom att dela ut illa fungerande papperspåsar. Försöket var kanske väl tänkt, på ett eller annat vis, men när det fungerar så illa gör det förmodligen mer skada än nytta. I många länder är platspåsar helt enkelt förbjudna, Kina, Australien, England, Irland och Taiwan är bland länderna där platspåsar är på väg att helt försvinna ur hanteringen. Men inte i Sverige.

Vi får vara glada att platspåsar kostar pengar, åtminstone. Även småföretag, som gärna bjuder på påsen både i en strävan att ge service och för att få möjlighet att visa sin logga på stan, börjar ta betalt. Det är ett litet steg i rätt riktning, och får kanske en och annan att tänka efter - om plastpåsen kostar 2 kronor, och tygkassen kostar trettio, och tygkassen går att använda minst tvåhundra gånger, hur mycket tjänar man då på att investera i en tygkasse? Hur mycket tjänar man på att investera i två?

Det är värt att räkna på!

3 kommentarer:

 1. Absolut, tygkassor är bra. Tänk att ha samtidigt en reflex på tygkassan, då går man omkring mycket säkrare när det är mörkt. Jag kör just nu med en tävling där man kan vinna en tygkasse från neonela.
  Kolla gärna in här:
  http://medcolour.blogspot.com/2008/09/tvlar-och-vinn-en-neonela-tygkasse.html

  SvaraRadera
 2. Ok, lycka till med din tävling!

  SvaraRadera
 3. Jag blir så trött på alla tröga "miljöansvariga" på klädkedjorna och politiker som måste fundera och fundera. Nu säljer jag ekologiskt tillverkade shoppingkassar på www.ecoreko.se!

  SvaraRadera