måndag 30 juni 2008

Som man frågar får man svar

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren talar i dagens Expressen om effekten av mejlfloden som störtar över regeringen just nu. Han påpekar mycket riktigt att blir detta med mailbombning en vana kommer effekten att avta. Underförstått, protester bör varieras för att fortsätta ha effekt, och framförallt för att få uppmärksamhet i media.

Och media är viktigt, alla människor surfar inte på nätet, och alla läser inte bloggar. Men alla har rätt till vederhäftig information, därför är media viktigt.

Artikeln i Expressen avslutas med en varning:
Statsvetaren menar att FRA-frågan hade kunnat gynnas av en annorlunda vinkling:
– Svaret blir nog ett annat om man frågar folk om vi inte ska jaga grova brottslingar och terrorister? Man kan nog vara för lagen, men ha invändningar mot hur arrogant hela frågan har skötts, säger han och tillägger:
– Nu vill regeringen att vi ska sluta prata om det och det gör folk ännu mer förbannade.

Som man frågar får man svar. Regeringen och dess rådgivare har alltid vara noga med att formulera sig på ett sånt sätt att de får de svar de önskar på de frågor folk tror att de ställer, och att den information som går ut skapar precis den bild av verkligheten de vill ge, och de kommer att bli ännu noggrannare i framtiden.

Kulisser.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar