torsdag 12 juni 2008

Avlyssning

Ni är medvetna om att i nästa vecka, på onsdag, röstas det med stor sannolikhet igenom ett förslag om att försvaret skall få lov att avlyssna all kabeltrafik inom Sverige, hoppas jag. Detta innebär inte att de kommer att ta stickprov, utan att de kommer att, ungefär som Lunarstorm gjort i många år, låta datorprogram söka efter nyckelord i bloggar, på hemsidor, på inlägg i forum, i artiklar och i dina privata mail. Den som fastnar i nätet kommer dock inte, som på Lunarstorm, få en varning, utan med stor sannolikhet istället sättas under bevakning, allt personen skriver och tar emot kommer att uppmärksammas, liksom de personer med vilken personen i fråga kommunicerar.

Tidningar och tv rapporterar väldigt lite om detta. Omröstningen sker under fotbolls-EM, när svenskars uppmärksamhet på Zlatans knä är väldigt mycket större än svenskar uppmärksamhet på vad riksdag och regering pysslar med. Det är ingen tillfällighet.


Fundera på om det tex är en tillfällighet att Perelliskan gick ifrån karln precis nu. Jag säger inte att det är en del av en dimridå, jag råder er bara att tänka lite på möjligheten.


Detta var ni medvetna om redan, inte sant? Om inte, nu vet ni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar