fredag 20 juni 2008

Det är nu det är dags att börja, på allvar

Säg hej till publiken!

FRA-lagen röstades igenom, Facebookgrupper och bloggar skapade uppmärksamhet, demonstrationer skapade uppmärksamhet men den gick igenom ändå. Socialdemokraterna kommer inte att riva upp lagen, myndigheten är redan etablerad och det är långt kvar till valet, de räknar kallt med att dammet har lagt sig till dess.

Noterade ni att de tidsbestämda kontrollåtgärderna varar till 2011? Dvs ett år efter valet. Vi svenskar är så naiva och godtrogna att vi varken tänker ett år framåt eller ett år bakåt. Tar regeringen för givet. Och det är klart de gör, det gick att köpa sig en regeringsperiod för utlovade tusen kronor, som dessutom aldrig betalades ut.

Så vad kan vi då göra? Vi kan hålla våra facebookgrupper aktiva, vi kan fortsätta skriva om saken, fortsätta prata om saken. Vi kan hålla den aktuell, och gång på gång påminna om den artonde juni 2008.

Ty människor kommer att vänja sig. Nima Daryamadj påminner om historien om grodan. Den, ni vet, som placeras i kallt vatten, vatten som sakta värms upp tills grodan kokas till döds, nöjd och omedveten om vad som händer. Han påpekar att vi är grodan, och temperaturen höjs sakta, grad för grad, medan vi leker med vår badanka.

Så prata, skriv, skrik, sjung, påminn. Gör världen till en lite bättre plats för någon genom att inte tiga stilla och acceptera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar