fredag 27 juni 2008

Fler sparkade från skolor

I Staffanstorp, strax utanför Lund, finns, som på många andra platser, en Centralskola. Under föregående läsår har den sociala situationen på skolan varit katastrofal, och vid jullovet flydde enligt uppgifter (sorry, FRA, min källa förblir anonym, då informationen varken mailades eller gavs via telefon) ett fyrtiotal elever till andra skolor, somliga i andra kommuner. Det har förekommit hot och trakasserier, mobbning och utsatthet har varit elevernas vardag.
Skolledningen har varit otydlig i sitt ledarskap och brustit i kommunikationen med personal och elever. Det fastslås i en kartläggning av Centralskolan som till stor del ligger till grund för att rektorn Monica Danielsson och biträdande rektorn Lennart Rosell nu får lämna sina poster.
skriver Skånskan och Sydsvenskan fyller i med att berätta om hur det
Redan i höstas kom en rapport från Skolverket som pekade på brister i arbetsklimatet. Bland annat skriver verket att det "framkommer obekräftade signaler om vissa brister i det sociala klimatet."

Myndigheten påpekade också att det framkommit "anmärkningsvärda resultat vad gäller relationerna mellan vuxna och elever".


En helt annan situation än den Emil Koverot befinner sig i, men ännu en gång ser vi att trots att många rektorer i landet gör ett grundmurat gott arbete så finns där undantag, och att vi bör vara noga med att aldrig glömma att se människan bakom titeln, och kräva ett gott omdöme av den som har mycket ansvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar