söndag 29 juni 2008

FRA-man värvar spioner

Aftonbladet berättar att en, givetvis icke namngiven, FRA-man står som delägare i ett företag som bland annat haft till uppgift att värva personal till myndighetens nya hemliga avdelning. På denna värvning av spioner har företaget tjänat mer än en kvarts miljon!

Är detta sant? Sa inte en av de högre cheferna för FRA bara häromdagen att det inte alls jobbar spioner hos FRA, spioner är ju de olagliga snubbarna, FRA är de lagliga. Eller är det kanske så att de olagliga har blivit värvade av FRA och numera är lagliga?Spelar svaret på mina frågor ovan någon roll? Är det som skrivs i tidningarna verkligen avslöjanden, ger det oss inblickar i vad som pågår bakom de hemliga kulisserna? Är den hemliga myndigheten inte hemligare än att Aftonbladet har inblick i deras anställningsrutiner? Eller är det så att Aftonbladet snällt bidrar till att skapa en dimridå, att sprida rykten elegant placerade av någon som har intresse av att styra folks reaktioner?

Vem är det, isåfall? Vad är det de döljer? Varför var det så brått, plötsligt, att få igenom lagen?

Och vill ni inte bli ännu mer paranoida genom att fundera på mina frågor kan ni se filmen ovan, och lära er varför man bör vara försiktig med att leka med pennor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar