torsdag 18 februari 2010

Departementssekreterare är ett stressigt jobb

Utåt var fasaden fulländad. Mannen som är i 40-årsåldern arbetade som departementssekreterare vid regeringskansliet.
För att orka med sitt stressiga liv, säger han i förhör, rökte han opium 4- 5 gånger i månaden
Allvarligt talat, människor, det Expressen berättar om är inget moraliskt bekymmer, detta är ett arbetsmiljöproblem och ett samhällsproblem! Att de människor som styr vårt land, som har ansvar för lagar och regler, nedskärningar, omprioriteringar, övervakning, socialt skyddsnät, arbetsmarknad, utbildning, vård etc har en så pressad arbetssituation att opium behöver rökas varje vecka är ett problem!

Det är inte osannolikt att detta ligger bakom en del av de beslut som tagits där konsekvenstänkandet helt uppenbart inte fungerat full ut.

En illa fungerande regering, och en regering där människorna i kansliet är så totalt sönderstressat att de i desperation använder knark för att hantera stressnivån fungerar inte optimalt, låt oss vara ärliga om den saken, drabbar oss alla. Något måste göras! Uppenbarligen är både arbetsbördan och ansvarsbördan för tung att bära för de människor som jobbar där nu, och chefen och ledningen har inte klarat av att ta sitt ansvar.

Det är valår i år. Det är dags att låta dessa stackars sönderstressade människor få vila och läka.

4 kommentarer:

 1. Det är ett problem och inte bara för dem som arbetar. De som redan har jobb får dra för tunga lass. Lass som de arbetslösa hade kunnat hjälpa till att dra. Men det går inte. För företagen har inte råd att anställa fler. Det är en ond cirkel som verkar bli svår att bryta, tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Definitivt inte. Det är förfärligt hur snålheten tillåts bedra visheten i det här landet! Cirkeln vore kanske lättare att bryta om vi inte hade stressade knarkare i regeringskansliet, vad vet jag?

  SvaraRadera
 3. Rehab för alla sönderstressade knarkare bör tas med i budgeten, genialt inlägg :-)

  SvaraRadera
 4. Tack, och det bör absolut tas med. En tung post.

  SvaraRadera