lördag 6 december 2008

Kulturfyra

Eftersom vi är inne på ämnet kultur tar vi Veckans Kulturfyra också:

Sverige är en världsnation i att skapa musik av olika slag. Också inom tv-spel och spelutveckling ligger vi långt framme.
Jag börjar veckans kulturfyra därifrån.

1. Robyn är nominerad i kategorin Bästa elektroniska/dansalbum som Robyn och konkurrerar med Brazilian Girls (”New York City”), Daft Punk (”Alive 2007″), Cyndi Lauper (”Bring ya to the brink”, Kylie Minogue (”X”) och Moby (”Last night”). Vem vinner?

Efter en viss hastig research (tack YouTube!): Robyn borde vinna, eftersom hon låter uppriktigast i sitt musicerande. Men jag tror Kylie Monogue vinner för att medelåldersmaffian röster på henne.

2. Vilken kategorin musik gillar du bäst?

En sån fråga går inte att svara på, eftersom det är helt och hållet beroende på kontext. Men Dave Mustain är en husgud:

Jag tycker också väldigt mycket om säckpipor och didgeridoo. Jag kan varken spela det ena eller det andra, men jag blir ju pensionär en dag:

Jag gillar growl, om det är hyggligt välgjort, och jag älskar skickligt gitarrspel:

En annan dag, eller senare i eftermiddag, skulle här läggas andra videos men just nu, just i detta ögonblick, blir det såhär.

3. Tv-spel och data-spel: Minns du det första spelet du spelade?

Det gör jag faktiskt, ett helt textbaserat spel, svart bildskärm med vit text på, som byggde på Liftarens Guide till Galaxen. Svårt som fasen var det, eftersom man var tvungen att hålla allt i huvudet, var finns dörrar och fönster, vilka är i rummet, vilken riktning går vi i etc. Därför var det också väldigt roligt, minns jag.

4. Spelar du mycket?

Allting är relativt. Jämfört med många andra som jag, dvs gråhåriga tanter som med god marginal traskat in i medelåldern, så tror jag jag gör det. Jag kan ha fel men jag möter väldigt få som jag ute i Wow tex. Men jämför jag med dem som faktiskt spelar, och har det som en aktiv hobby, så blir svaret nej, jag rör mig bara mycket försiktigt i yttersta utkanten av spelvärlden.

2 kommentarer: