onsdag 12 november 2008

Öppna din dörr......

Mycket vill ha mer och fan vill ha fler lyder ett talesätt som väl illustrerar det moderna samhället. Den som har håller i, låser in, gömmer undan, vägrar dela med sig av.

Börjar finanskrisen göra mig cynisk? Hur jag än försöker kan jag inte tycka särskilt synd om den unga familjen i Aftonbladets snyftreportage. De skrev köpekontrakt på en villa medan bubblan ännu tycktes hålla, och nu vill ingen köpa deras lägenhet för samma överpris som angavs då, innan kraschen. De står alltså med två bostäder i ett läge där andra unga människor lever nomadliv. Problemet ser ut att vara att ingen vill köpa, men många vill hyra.

Varför inte helt enkelt hyra ut den stora tjusiga fyran i Vallentuna, åtminstone tills finanskrisen är över? De slipper tänka på dubbla bostadskostnader, och en familj, eller en grupp studenter, slipper stressen att vara bostadslösa.

När vi nu ändå är inne på ämnet, förresten: många medelålders eller äldre sitter i stora hus och har inga som helst planer på att sälja. Varför inte upplåta ett sovrum eller fyra till just studenter eller andra unga? Det är trevliga människor i de flesta fall, ni skulle tjäna en liten slant och göra en samhällsinsats på samma gång.

2 kommentarer:

  1. Jag känner människor som söker rum. Håller med dig. Och många äldre skulle kunna känna sig mindre ensamma då-kanske skulle tom klyftan mellan generationerna bli lite-lite mindre

    SvaraRadera
  2. Det har du helt rätt i. Och det är något som desperat behövs i tidevarv då regering och riksdag, och de flesta kommuner, jobbar stenhårt för att så split mellan generationerna.

    SvaraRadera