fredag 7 november 2008

Mordet på den unge läraren

SvD berättar att bilden av hur mordet på den unge nyutbildade idrottsläraren "Romario" i Kista gick till börjar klarna.
Om någon vecka kanske jag kan säga när det kan bli aktuellt att väcka åtal, säger Tomas Bernhardsson, utredningschef på Norrortspolisen. Utredningen fortsätter med flera nya förhör varje dag.

Fyra misstänkta har redan omhäktats, tre förhandlingar återstår i dag. Två av dem, en 18- och en 16-åring misstänks för mord alternativt grov misshandel, de andra fem för medhjälp till brotten. De är mellan 16 och 25 år gamla.
Enligt ryktet kallades den unge läraren till platsen för att man kände honom som en lugnande figur, en klok ung man med förmågan att prata ner även de värsta bråkmakarna, en vuxen man kunde ringa när saker och ting spårade ur.

Jag hör dessutom att det startats en Romario-fond, där pengarna skall gå till ungdomsverksamhet i socialt utsatta områden. Någon som vet mer om den saken får gärna berätta.

4 kommentarer:

 1. Han blev knivhuggen av sina likar, jag har svårt att tro att han var et sånt helgon som folk vill få honom till.
  Hade han blivit nedhuggen på stan så hade jag haft större anledning att tro på den myt som nu sprids i media.
  Tyvärr så är inte media intresserad av att berätta sanningen utan enbart bygga sina egna vinklade historier för att sälja lösnummer och det gäller inte bara i det här fallet utan i princip alltid.

  SvaraRadera
 2. Du menar alltså att han blev nedhuggen av andra unga, nyutbildade idrottslärare? Var de rädda för att han skulle konkurrera ut dem på arbetsmarknade?

  SvaraRadera
 3. Till Anonym....
  Jag forstar att det later konstigt, men i det har fallet var det verkligen sa att han va pa fel plats vid fel tilfalle. Den mordade var en valdigt god van till mig, och jag vet, for a fact att han var ett sant helgon.

  SvaraRadera
 4. Anonym II: jag tvivlar inte alls på dina ord om din vän, men gör det någon skillnad? Är det mer ok att en ung man huggs till döds om han är en vanlig ung man, med både goda och mindre goda sidor, än om en ung man som var en förebild och godhetens förkämpe huggs till döds? Är det mindre illa om en ung man i en förort huggs till döds än om en ung man i fina kvarteren sparkas till döds? Jag kan inte se att det gör någon skillnad.

  SvaraRadera