måndag 10 november 2008

Reinfeldt och Iprenmannen

Tänk vad man lär sig när man läser Expressen. De har fått den tvivelaktiga äran att följa Reinfeldt under sextio dagar. Vi börjar närma oss valrörelse och det är dags att övertyga väljarna om att jodå, Fredde är en hyvens kille, inte alls den hukande, undanflyende, lätt plastige, Ken-figuren ni alla uppfattar honom som. Den som valt ut vilka som skulle göra reportageserien är Per Schlingman, och om honom berättar Expressen vänligt:
Partisekreteraren Per Schlingmann, 38, har känt Fredrik Reinfeldt ända sedan sin tid som informationsansvarig i moderata ungdomsförbundet.
Efter att ha gjort karriär i reklambranschen - där han bland annat var med och skapade Ipren-mannen - kom Schlingmann tillbaka till politiken på 2000-talet.
Kanske är det precis det Reinfeldt behöver? En klatschig sång och ett par knallfärgade strumpbyxor, och så exponering i sammanhang som får oss att småle?
Enligt pressekreteraren Roberta Alenius, 30, har Fredrik Reinfeldt en "intelligent, iakttagande, ironisk humor".
- Som Sveriges statsminister är han allvarligare, mer seriös. Det är ju en skillnad mot den Fredrik som kommer släntrande i korridoren och tar en kaffe, det säger sig självt.
Jag vet inte, jag, håller ni med henne? Eller är det den där ironiska, intelligenta humorn vi känner av i samhället just nu? Skrattet borde fastna någonstans mellan tonsillerna och struphuvudet, Fredrik, om det sker på den svagares bekostnad. Är det därför du är så noga med att aldrig visa det utåt?
- Vi får inte se för glada ut, säger statsministern som om han plötsligt kom att tänka på sitt ansvar igen.
- Vi är ju... allvarliga.


2 kommentarer:

  1. :-)

    "En klatschig sång och ett par knallfärgade strumpbyxor", jag ser Pippi framför mig, men kanske kan Maud få den rollen! Göran får vara grodan Kermit och Jan... Ja vad skulle kunna passa Jan?! Kapten Haddock?

    SvaraRadera
  2. Definitivt inte kapten Haddock, möjligen Castafiore. Han galer ju och slår larm mest hela tiden han också, trots att han för det mesta inbillat sig det han larmar om alldeles på egen hand.

    SvaraRadera