torsdag 7 augusti 2008

Reinfeldt ute ur garderoben!

Någonstans har han ju gömt sig, jag gissar på garderoben.

Nu har han tittat ut, och börjar med att deklarara att FRA-lagen inte skall rivas upp.
I dag bröt han tystnaden - FRA-lagen ska inte rivas upp.
Tolv tillägg till lagen ska göras som redan beslutats om. Det hoppas Reinfeldt ska räcka för att lugna kritikerna
Enligt AB ska han lyssna på kritiken, SvD berättar att Fredrik
öppnar nu för ytterligare förändringar av den omtvistade FRA-lagen, utöver vad riksdagen redan har beställt. ”Det ska vi naturligtvis vara öppna för”, sade han vid en pressträff i Rosenbad tidigare i dag.
SvDs ledarblogg är både förvånade över att se honom, och över vad han har att säga:
Förvånansvärt var dock att Reinfeldt uttryckte att regeringen kommer att sträva efter att göra de ändringar av lagen som ska läggas fram i höst i samråd med socialdemokraterna, och om s inte är intresserade av att samverka kommer förslagen att utformas på ett sätt som "socialdemokraterna hade kunnat acceptera om de hade varit i regeringsställning".

Vill Fredrik Reinfeldt med detta säga att han ger s veto i FRA-frågan?
Det återstår att se. Ett litet fall framåt får vi väl ändå betrakta detta som, trots allt har han vågat sig ut, nästan ända ut i verkligheten. Det tar emot att alltför kritiskt granska det han sagt, det känns som att källgranska ett litet barns sagoberättande. Jag tror detta är en mycket medveten strategi, kanske tänker alliansen försöka locka tillbaka sympatisörer genom att spela på deras moderskänslor.

Stora sportevenemang närmar sig (eller har kanske redan börjat?), och Fredrik smyger ut i skuggan av detta. Vad mer kommer de att försöka smyga förbi i samma skugga?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar