lördag 13 mars 2010

Vart är vi på väg, egentligen?

Jag har en envist gnagande känsla av brådska när jag tänker på politik. En känsla av att valet i höst gäller så mycket mer än den kommande valperioden, att det är viktigare än det någonsin varit att vi faktiskt går och röstar. Att vi använder oss av rösträtten, inte tar den för given utan faktiskt visar att den är viktig, och spelar roll. Att vi, människor, är viktiga och spelar roll.


Kom ihåg att oavsett om du är fattig eller rik, högutbildad eller saknar gymnasiekompetens, har hög status i samhället eller befinner dig så långt nere att du tillhör dem som håller stegen på plats snarare än dem som klättrar så räknas din röst lika tungt som Reinfeldts. I valet är en röst en röst, oavsett vems den är.

Gå och rösta. Om du aldrig gjort det tidigare så gör det i höst.

Du är viktig.

2 kommentarer:

  1. Förstår din känsla-för mig känns det oerhört viktigt att rösta i år men samtidigt det svåraste riksdagsval jag gjort. Men, jag har ett helt halvår på mig. Var du bra tips på var jag kan kolla upp hur partierna röstat i olika frågor?

    SvaraRadera
  2. http://www.riksdagen.se/templates/R_Page____9974.aspx

    Där kan du läsa om hur du får veta mer om hur partierna röstat. Det är klokt att titta på den saken snarare än att lyssna på deras vallöften.

    SvaraRadera