söndag 10 maj 2009

Björklund, lyssna och lär

För ett drygt år sedan talade den då blivande president Obama om varför det blir så fel med enbart teoretisk undervisning helt inriktad på standardiserande tester. Han förklarar varför bildundervisning och musikundervisning är så viktig för elevernas utveckling, och pekar på betydelsen av idrottsundervisning för elevernas uthållighet och energinivå.

Och, förklarar den blivande presidenten, det kostar faktiskt inte så mycket som man gärna tror, i synnerhet inte om man sätter det i relation till vad det ger:

Part of what arts education does is it teaches people to see each other throught each other's eyes. It teaches us to respect and understand people who are not like us. And that makes us better citizens, and it makes our democracy work better.


Väl medveten om att den som innehar utbildningsministerposten i Sverige inte bryr sig ett skvatt om vad en så obetydlig väljare som jag har att säga hoppas jag att han kanske lyssnar på en mer inflytelserik politikerkollega istället:Tack till FredrikBloggen för tipset.

2 kommentarer:

  1. Du valde precis det bästa att citera! Tänk om Obama kunde byta jobb med Björklund! :)

    SvaraRadera
  2. Eller åtminstone hade tid att öppna Björklunds ögon för verkligheten. Den riktiga verkligheten, utanför Sundbyberg.

    SvaraRadera