söndag 12 oktober 2008

Välmenande moderat

Magdalena Andersson, som innehar en plats som moderat riksdagsman, förefaller vara en av omtänksam dam. Sannolikt är hon uppriktigt välmenande i sitt förslag att pepparsprej skall legaliseras, visserligen med någon slags välmenande restriktioner där man bara får lov att hämta sin spray hos polisen efter att ha genomgått någon liten välmenande kurs. Dessvärre, som så ofta med välmenande förslag, så förefaller hon inte riktigt kunna se konsekvenserna. Terri Herrera Eriksson påpekar, också hon i Aftonbladet, det som borde vara uppenbart till och med för en välmenande ordförande för moderatkvinnorna:
Om förslaget går igenom (vilket jag starkt betvivlar) så kommer det att ta ungefär tre sekunder innan fel personer har en i sin ägo. Vem vill möta en våldtäktsman med pepparsprej i handen?

På nästan varje nattbuss finns en aggressiv tonårig borderlinebrud som har snedtänt på fyllan. Jag vill definitivt inte utrusta henne med pepparsprej. Det spelar ingen roll om hon har gått en kurs innan hon har fått kvittera ut sprejen hos polisen. Klockan tre på natten efter otaliga öl är den utbildningen inte vatten värd.
Magdalena är troligen mycket uppriktig i sin omtanke om de flickor hon tänker sig ska kunna gå rakare i ryggen med en pepparsprej i handväskan, men kanske borde hon minnas talesättet om vägen till helvetet, stensatt med goda intentioner?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar