tisdag 28 juli 2009

Studera i höst?


Kan ni tänka er att på denna vackra folkhögskola i Skåne, strax utanför Malmö och Lund, finns faktiskt restplatser kvar till höstterminen? Den som inte har avslutat gymnasiet med fullständiga betyg, eller som vill byta inriktning, friska upp kunskaperna eller komplettera har fortfarande möjlighet att söka. Treorna är fyllda, men det finns några platser kvar i ettan på allmän kurs, lämpligt för den som inte avslutat första året på motsvarande gymnasiet eller kanske rent av behöver läsa igen lite från högstadiet. Det finns några platser kvar i tvåan också, både för den som vill läsa samhällsinriktning och för den som vill läsa naturinriktning.

Det går utmärkt att söka universitet och högskola på folkhögskolebehörighet, förresten, låt ingen lura er att tro annat. Varje år ser vi stolta hur Hvilan-elever går vidare till läkarutbildningar, juristutbildningar, tekniska utbildningar, samhällsplanerarutbildningar, sjuksköterskeutbildningar, lärarutbildningar, veterinärutbildningar.... jag kan icke räkna dem alla!

Här finns mer information, och ansökningsblanketter om man vill ansöka direkt. Man kan ringa skolan också, eller komma på besök om man föredrar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar