fredag 17 juli 2009

Kulturfyran

Av och till dyker dessa listor upp på kultursidor och nöjessidor, och på bloggar också. Vi har haft olika varianter av dem här på Kulturfyran någon gång också. Men nu är det dags igen, med en måstelista.

1. Vilka filmer tycker du att man måste se?


Måsten är för mesar.

Se filmer som ger dig något. Somliga blir lyckliga av att se fantastiska garderober i Sex in the City (eller är det Sex and the City), andra uppfylls ända in i själen av den episka sagan i de tre Star Wars-filmerna. Det finns också filmer man har glädje av att ha sett, även om man tyckte filmen var tråkig, för att man plötsligt ser referenser och små interna skämt.

2. Vilka böcker måste man läsa?

Jag väljer att svara med ett citat från Falstaff Fakir: "Mycket läsning gör dig klok, därför läs varenda bok"

Läs klassikerna om du vill få ut mer av att läsa dagstidningar och andra böcker som du kanske tycker är roligare. I övrigt, se rekommendationerna för filmer.

3. Vilken musik måste man höra?

Musik man tycker om. That's it. Livet är för kort för att förslösas på eländig musik.4. Vilka Youtube-klipp måste man se?

YouTube är utmärkt för att snabbt kolla upp något eller för att visa någon något värt att se, förströ sig med en stund när den galna världen blir för mycket:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar