lördag 14 februari 2009

Syfta

En sightseeingtur i Blondinbella-land får mig att ställa mig frågan hur det kan komma sig att det tjusiga gymnasiet Jensen, trots att de skryter med att ha vunnit Stockholms stads kvalitetspris, inte lärt sina tredjeårselever hantera syftningar i svenska språket på ett korrekt sätt? Det är inte så helt självklart det här med sina och deras, och eleverna borde fått öva tills de förstår, även om det tar tid.
Idag har inte jag en enda tjejkompis som är singel, alla mina vänner bor tillsammans med deras killar
skriver Blondinbella och frågan är, vems killar är det egentligen alla dessa tjejkompisar bor tillsammans med?

Oavsett det faktum att man lätt räknar ut av sammanhanget att det egentligen inte alls finns några mystiska, icke namngivna, kvinnor vars killar tjejkompisarna bor tillsammans med får den haltande formuleringen eleven att framstå som lite okunnig, lite obildad, kanske rentav lite dum. Ingen strålande reklam för Jensen, men kanske är det mer för kontakter än något annat familjer placerar sina barn där?

2 kommentarer:

  1. Ja, ibland undrar man! Min sambo var inne på bloggen "Mogi" häromdagen, och det var inte roligt att se!

    På tal om Jensen fick jag en kommentar av någon som driver en hatkampanj mot skolan:

    http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.6772198

    SvaraRadera
  2. Kan det vara så att det är på skolor som denna Björklund skaffat sig sin uppfattning om kvaliteten på svenska skolor? En skola som får ett kvalitetspris kan man ju få uppfattningen tillhör de bättre i landet om man inte riktigt vet vad man ska titta efter.

    SvaraRadera