söndag 1 februari 2009

Små ettriga hundar

Ägare, tre till antalet, till var sina små lösspringande ettriga skällande hundar bör tacka sina lyckliga hundägarstjärnor att jag inte är hundrädd och fullt medveten om att deras små älsklingars sylvassa tänder inte tar sig igenom lädret i mina kängor. Samt i fortsättningen se till att hålla dessa små hundar i koppel. Kort koppel.

Tre gånger detta år (som ännu bara är en månad gammalt) har jag drabbats av att en liten, ettrig och synnerligen lös hund försökt ställa mig genom att hoppa runt mig, skälla och morra och nafsa efter mig och i mina kläder när jag fortsätter gå. Ingen av gångerna har hundägaren, när den väl lyckats få sin hunds uppmärksamhet, bett mig om ursäkt. Ingen av dem har frågat om deras små raring har gjort illa mig (repor i mina nya kängor gör inte ont, men minskar deras livslängd, precis som små hål i fållen på min kjol efter din hunds tänder minskar kjolens livslängd. Ingendera är gratis) men samtliga har försäkrat mig att hunden är ju egentligen snäll. Det stämmer inte. Alla tre var aggressiva och uppförde sig som om de ansåg att jag gjort intrång på deras revir.

Hundägare. Håll reda på kräken! En hundrädd människa i mina skor skulle skickat era små älsklingar till de sälla jaktmarkerna på ren reflex.

2 kommentarer:

  1. Haha, Dr. Martins meets dogbrain.

    SvaraRadera
  2. *skrattar* och jycken lär få ont. Det vore bra om hundägare kunde lära sig att även små skällande hundar är skrämmande för den som är hundrädd.

    SvaraRadera