torsdag 18 juni 2009

Ny minister

Den nye ministern Tobias Krantz har helt klart sina ljusa sidor. I Expressens chatt svarade han på frågan "När du inte håller på med politik. Vad gör du då (på fritid)?" svarade han såhär: "Jag läser, gärna deckare. Jag har just nu en av Ian Rankins böcker på nattygsbordet." Människan läser Rankin, det ger pluspoäng i min bok. Dessutom säger han om Komvux att "Komvux är mycket viktigt. Det ger ungdomar som vill byta spår i livet en andra chans" Låt oss hoppas att han på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt kan förklara detta även för Björklund.

Håll nu stilen, Krantz, så kanske vi rent av kan komma att komma överens du och jag.

4 kommentarer:

 1. Finns det inte en obehaglig betoning av elitsatsningar?

  Jag är bekymrad över att mäta en utbildnings kvalitet i antal publicerade artiklar i vetenskapliga tidskifter.

  Förstår han vad en akademiska professionsutbildning är...

  Jag är också glad att han läser deckare - men väntar ett tag att jubla.

  P.S. Stig Trenter - ger det poäng?

  SvaraRadera
 2. Det finns en ton av elitsatsning, men samtidigt hör jag en ton av bredd också, dels i hans ord kring Komvux, dels i både diskussionen kring fribeloppet och höjningen av studiebidraget. Det ger ökade möjligheter för den som inte är född med silversked i munnen att studera.

  Vilka mätkriterierna av utbildningskvalité som skall användas har jag inte hört något alls om, så där avvaktar jag med att uttala mig, detsamma gäller akademiska professionsutbildningar. Det kan tänkas att han vet, det kan tänkas att han inte vet, vi får se.

  Deckare i allmänhet är ett alltför vitt begrepp för att ge pluspoäng, Trenter ger en halv, bättre än mycket av det dravvel som ges ut av de sk deckardrottnigarna men inte i partitet med Rankin, där det finns så mycket mer än bara deckarhistorian att hämta.

  SvaraRadera
 3. Vi kanske ska ge grabben en chans - nu när det är sommar och allt.

  Jag tänker nog ta en mig ett litet deckaråterfall, problemet är att det är så svårt att intressera sig för något annat samtidigt.

  Anonyma deckarmissbrukare...

  SvaraRadera
 4. Klart han ska få en chans, låt oss hålla ögonen på honom och ge honom den feedback han förtjänar.

  SvaraRadera