onsdag 17 juni 2009

Kulturfyra

Nästa deckare som ligger och väntar på att bli läst av kulturfyran är Elizabeth Georges nya ”Stråk av rött” (recenserad av DN). Jag gillar Elizabeth George sätt att skriva och hennes bok om hur hon jobbar när hon skriver inspirerar mig mycket.
Och utredaren Marianne Eliason har nu föreslagit att den svenska filmcensuren för vuxna läggs ned. Utifrån dessa två saker utgår veckans Kulturfyra.

1. Vilken eller vilka böcker planerar du att läsa i sommar?


Fables and Reflections av Neil Gaiman, Twilight av Stephenie Meyer, 1984 och Animal Farm av George Orwell, Stardust också av Neil Gaiman, liksom Coraline, Doors Open av Ian Rankin, Morvern Callar av Alan Warner, sen får vi se vad som kommer i min väg.

2. När passar det bäst att läsa deckare, när regnet öser ner eller under ett parasoll på stranden? Eller på tåget? Eller någon annan stans?

Det beror på deckaren. Är den välskriven, välberättad och intressant med något mer än en alltför tillrättalagd mordhistoria passar den i fickan att plockas fram närhelst det blir tid: på bussen, på tåget, i väntrummet hos tandläkaren etc. Är den platt och illa berättad som dessvärre många av dagens dussindeckare är passar den bäst i pappersåtervinningen.

3. Vad tycker du om filmcensur?

Generellt är censur katastrof. Filmcensur är inget undantag.

4. Finns det någon film som du är så hemsk att den borde inte släppts alls?

Nej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar