fredag 26 juni 2009

Kulturfyra

Veckans kulturfyra är inspirerad av att sommaren verkar ha kommit på allvar och göteborgarna hade jättetur med det strålande vädret när deras allsång på Liseberg sändes i tv för första gången.

1. Gillar du allsång? Brukar du titta på allsång på Skansen, eller föredrar du att vara med och sjunga själv?


Jag gillar när folk sjunger tillsammans, och jag gillar att sjunga tillsammans med folk. Men jag gillar inte allsångskonceptet, det är alltför klämkäckt.

2. Allsången i Göteborg sänds från Liseberg. Vilket nöjesfält gillar du bäst, Liseberg eller Gröna Lund? Eller något annat? Eller gillar du inte nöjesfält?

Vid entrén till helvetet ligger ett enormt nöjesfält som man är tvungen att passera igenom för att komma vidare. Nej, jag gillar inte nöjesfält, varken stora eller små.

3. Finns det någon åkattraktion du vägrar åka?

Samtliga.

4. Sjunger du i badrummet?

Självklart, gör inte alla det? Det är ju enda gången jag kan sjunga opera!

5 kommentarer:

 1. Skönt att jag inte är ensam om att tycka att Allsång är lite väl småputtrigt. Vore läckert att göra ett program utan det-låta det få vara lite bitterljuvt ibland.

  SvaraRadera
 2. Vore det möjligt, tror du? Visst skulle det kunna bli ett skönt program, men risken att det skulle vippa över i klämkäckt och småputtrigt vore ständigt överhängande.

  Fast kanske skulle just den balansgången kunna vara nyckeln till framgång?

  SvaraRadera
 3. Jag tror det handlar om helheten-bara att skippa blomsterkransar i håret och armkrok tror jag skulle göra mycket. Och sedan föra in alla former av lättsjungen musik-tänk dig att balansera "sommaren är kort" med "We're not gonna take it"

  SvaraRadera
 4. Det vore en balansgång onekligen, risken för lökighet är övervägande men blir det bra blir det dunderbra.

  SvaraRadera
 5. Ännu en mer lättsam somrig Kulturfyra finns att svara på för den som har tid och lust:
  http://kulturbloggen.com/?p=10880

  SvaraRadera