måndag 12 maj 2008

Vätgasbil

I Malmö, påstår Aftonbladet, är nu Sveriges första vätgasbil redo att rulla ut på vägarna. Det rör sig om en Toyota Prius.

Det stämmer inte. Som jag talat om tidigare rullade en vätgasbil omkring på Sveriges vägar redan 1985, i den Västernorrländska residensstaden Härnösand. Det var en Saab, minns jag inte fel var den röd (men det är jag osäker på) och den drevs av energi från vindsnurran vid vätgashuset. Olle Tegström heter uppfinnaren.

Kanske är Toyotan Sofia Sofroniadou skriver om i Aftonbladet den första serietillverkade vätgasbilen, trots att detta inte framgår i artikeln?

4 kommentarer:

 1. Det stämmer och vätgasen som producerades drev inte bara bilen utan värmde upp huset åxå. Projektet lades ner efter att ha blivit motarbetat av bilindustrin (olja).
  Vätgas finns åxå att köpa som restprodukt från industrin för bara nån krona kubikmetern.

  SvaraRadera
 2. Så huset finns inte kvar längre? Det var tråkigt att höra =/ det var ett initiativ som borde fått utvecklas vidare

  SvaraRadera
 3. Jag ville bara göra ett inlägg i diskussionen och säga att dessutom är bilen på bilden en mazda rx-8 alltså inte en prius. Man kanske borde kolla lite mer fakta på aftonbladet??

  SvaraRadera
 4. Ser man på, till och med fel märke på bilen. Ja, de borde nog kolla sina fakta innan de publicerar, det gäller nog lite generellt för dagens media

  SvaraRadera