lördag 3 maj 2008

Utsatta och ifrågasatta

Normen för västerlänningen är en vit, medelålders, kristen man. De har högsta snittlönen, de har högsta snittstatusen, de har politikernas förståelse, ty de flesta västerländska politikerna är själva vita, medelålders kristna män. Oavsett partifärg, inte sant?

Trots detta argumenterar och agerar denna grupp ofta som vore de den mest utsatta gruppen. De kan tex på fullt allvar hävda att de, som kristna, är utsatta. Att risken att deras barn, även i det sekulerade Sverige, riskerar att stiga upp på måndag morgon och gå till en skola där de kommer att tvingas vända sig mot Mecka i bön. De kan argumentera att de, som män, är i underläge, att de kuvas och i själva verket är den känsdiskriminerade gruppen, förtryckta av kvinnor och en politiskt korrekt stat.

Vad tycker ni? Är det hela en stor bedrägerikonspiration, där vi luras att tro att en förtryckt och utsatt grupp är en priviligierad normgrupp?

2 kommentarer:

 1. Mannens roll är traditionellt att tjäna. Status får han genom sin förmåga att kunna försörja kvinna och barn.

  Det är inte konstigt att män strävar efter att stiga i karriären och skaffa sig hög lön eftersom det är det enda som ger dem värde.

  Kvinnan föds med ett värde. Behöver inte göra något för att förtjäna det. Är lika mycket kvinna antingen hon jobbar eller inte.

  Hon kan välja mellan traditionell kvinnoroll eller mansrollen; dvs att göra karriär. Försöker hon sig på mansrollen kommer hon givetvis att stöta på samma problem som män.

  Långt ifrån alla män lyckas klättra i karriären eller skaffa sig hög lön. Skillnaden är att hon kan välja medan för en man finns endast en roll att spela. Han måste lyckas annars är han ingen. Kvinnor vill inte ha arbetslösa, lågavlönade män.

  De flesta fattiga och socialt utslagna är män. Trist att det aldrig kommer fram i debatten. Vi dör tidigare och har dubbelt så hög självmordsfrekvens. Tänk om dubbelt så många kvinnor tagit livet av sig och detta aldrig nämnts med ett ord.

  SvaraRadera
 2. Jerry, en man föds också med ett värde.

  Jag skulle, på fullaste allvar, vilja rekommendera dig att stå på huvudet och betrakta världen ett tag, det vore nyttigt för dig att prova ett annat perspektiv ett tag.

  SvaraRadera