söndag 25 oktober 2009

Gubbslem

Jag har återigen anledning att skämmas över hur mina generationskamrater uppför sig i samband med allmänna festligheter. På en musikfest anordnad för att samla in lite pengar till bröstcancerfonden uppförde sig än en gång den uppväxande generationen som man bör uppföra sig på en allmän festlighet, de dansade till musiken, umgicks, pratade, skrattade och var allmänt trevliga. En glädje att se.

Mina generationskamrater söp. Framförallt männen söp och raglade bokstavligt talat omkring, högljutt hojtande *skämtsamheter* och skrattande åt sina egna skämt. Inte mycket till förebilder, men om det stannat därvid.

Men du, slem, som valde att stöta på en femtonåring, hur tänkte du? Tänkte du överhuvudtaget på att hon var yngre än din egen dotter, som generad fick gå och be om ursäkt å dina vägnar? Trodde du verkligen att en femtonåring skulle vilja mysa med dig, som du föreslog? Trodde du hon skulle tycka att du var go när du tryckte dig mot henne?

Ett råd till dig, gubbslem: drick aldrig mer. Din stackars dotter förklarade att du inte alls är sån när du är nykter, så håll dig nykter i fortsättningen. Du klarar inte att hantera alkohol.

2 kommentarer:

  1. Jag vill köpa en helsida i alla morgontidningar och använda den här texten som annons. Hade jag pengar att spendera så hade jag gjort det ögonaböj.

    Nu ska jag köpa en trisslott och hoppas på det bästa. Det här känns som en viktig grej att framföra och jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

    SvaraRadera
  2. Lycka till med trisslotten! Det är så tråkigt att se hur dagens medelålders uppför sig, i synnerhet männen men kvinnorna också som stillatigande åser det hela.

    SvaraRadera