Det där med flaggor kanske inte är en så dålig idé ändå? Högskolevärlden är full av små utropade imperier som låtsas ha uppfunnit något som kallas "kunskapsfält"
Jag föreställer mig delar av akademin som minst lika sluten och esoterisk som den engelska herrklubben. Medlemmarna är redo att dö för att försvara sina privilegier och slippa blanda sig med underklassen.
Säger du det? Intressant. Jag upplever akademiska sällskap som synnerligen tillåtande, öppna och välkomnande. Aningen världsfrånvända, absolut, ibland lite blyga och socialt inkompetenta, men inte särskilt försvarsbenägna.
Jo, det förstås. Men det gäller väl alla grupper? När man känner ett hot sluter man sig samman och skyddar de svaga i mitten (alternativt kastar de svaga till vargarna för att själv komma undan, det har jag aldrig sett hända i dessa kretsar men det är så mänskligt att jag inte utesluter risken)
Jag är en liten tant på äventyr i en stor värld.
Kan jag göra den lite bättre för någon, någonstans, någonsin så kommer jag att försöka.
Kan jag ge någon verktyg för att göra världen bättre någonsin, någonstans så kommer jag att försöka.
Bröstcancer dödar mammor varje dag.
Tillhör du dem i samhället som har pengar, sätt in en slant på PlusGiro: 90 05 91-9 eller Bankgiro: 900 5919 Har du inte själv pengar över, prata om Bröstcancerfonden så kanske du inspirerar någon som har att ge ett bidrag. Det gör också skillnad.
Tack - jag behövde en smula uppmuntran!
SvaraRaderaDet där med flaggor kanske inte är en så dålig idé ändå? Högskolevärlden är full av små utropade imperier som låtsas ha uppfunnit något som kallas "kunskapsfält"
Det funkade ju bra för det brittiska imperiet med flaggor - ett tag i alla fall.
SvaraRaderaJo men det gick ut över arvsmassan. Systemet förutsätter en viss slutenhet om mystiken ska bevaras.
SvaraRaderaBrittiskheten är snarare ett socialt fenomen, smittsamt som attan, old boy.
SvaraRaderaJag föreställer mig delar av akademin som minst lika sluten och esoterisk som den engelska herrklubben. Medlemmarna är redo att dö för att försvara sina privilegier och slippa blanda sig med underklassen.
SvaraRaderaSäger du det? Intressant. Jag upplever akademiska sällskap som synnerligen tillåtande, öppna och välkomnande. Aningen världsfrånvända, absolut, ibland lite blyga och socialt inkompetenta, men inte särskilt försvarsbenägna.
SvaraRaderaJo så kan det också vara - åtminstone så länge ingen hotar ditt forskningsfält!
SvaraRaderaJo, det förstås. Men det gäller väl alla grupper? När man känner ett hot sluter man sig samman och skyddar de svaga i mitten (alternativt kastar de svaga till vargarna för att själv komma undan, det har jag aldrig sett hända i dessa kretsar men det är så mänskligt att jag inte utesluter risken)
SvaraRaderaEtt fantastiskt inslag i din undervisning. Det tycker det flesta även de som till en början ställer sig skeptiska.
SvaraRaderaTack, William, det gläder mig att höra!
SvaraRadera