måndag 14 april 2008

Konflikthärd

Jag har hört sägas att gemensamma tvättstugor i flerfamiljshus är en av de vanligaste konfikthärdarna i landet. Jag undrar vad det är med just tvättstugor som får människor att reta sig?

Häromdagen kom jag ner till min bokade tid och fann båda maskinerna upptagna, och två, eller var det till och med tre?, tvättkorgar som stod och väntade på att stoppas in i maskinerna. Lite paff blev jag allt, det kändes lite fräckt onekligen. Trots allt hade jag planerat min helg utifrån denna upptagna eftermiddag.

Är det sånt som får folk att reta sig så in i norden? Hade jag verkligen inte kunnat boka om min tvättid, som jag nu kunde utan stora problem (men onekligen med en viss grad av irritation) så hade jag blivit tvungen att ta ut den andra människans halvtvättade kläder ur maskinen, alternativt vänta där nere tills maskinerna gått klart och sedan stoppa in mina egna och bara utnyttjat halva tvättiden. Risken att den andra då blivit lika irriterad som jag blev är nog rätt stor.

Men jag kan inte låta bli att fundera över vad som fick denna människa att chansa på att jag skulle vara en mesigt snäll en, som inte skulle bråka utan boka om istället. Fanns det kanske ingen annan dag i veckan han eller hon kunde tvätta, och stod hon eller han kanske helt utan rena kläder? Tog människan kanske fel på datum, hade bokat dagen före eller dagen efter men trodde sig tvätta på rätt tid? Det kan finnas många förklaringar, jag lär aldrig få veta, kanske var det helt enkelt bara en fräck chansning?

Jag hoppas personen som kapade min tvättid åtminstone använde miljövänligt tvättmedel.

2 kommentarer:

  1. Jag kom ner i tvättstugan en gång för mååånga år sedan och fann min blöta, tvättmedelskletiga tvätt utslängd på golvet och i korgar...och att någon annans tvätt snurrade i maskinerna. Blev asförbannad såklart...svor och försökte ta reda på vem som gjort detta bestialiska dåd.........tills jag upptäckte att jag tagit fel på dag och skulle alltså tvätta dagen efter.... :P

    SvaraRadera
  2. Ah, tänk så man kan ställa till det för sig. Jag undrar om 'min' tvättkapare gjorde samma misstag?

    SvaraRadera