onsdag 23 april 2008

om sopsortering

Att det är bra vet nog de flesta, en och annan tvivlar på att det gör någon nytta men jag tror de flesta skulle ställa upp på det. Om, för naturligtvis finns det ett par små om.

Om det gjordes ännu enklare. Faktiskt. Det finns fortfarande de som finner det för besvärligt.

Och om inte sopspioner funnes. Vad är det för påfund? Skvallertanterna, både de manliga och kvinnliga, kastar sig med liv och lust in i det hela, ett sätt att både skvallra och känna sig präktig och lite bättre själv, på samma gång!

Jag tror dessa sopspioner gör ont värre. Jag tror det vore lättare att motivera människor till att sortera sina räkningar bland papper och sillburkar bland glas och metall (locket...) om man inte vore rädd att grannarna skulle snoka och skvallra om vad de funnit i soporna.

Tror jag. Vad tror ni?

ps, berätta aldrig mer för mig vad ni funnit bland grannarnas sopor. Jag vill faktiskt inte veta. Ärligt talat tycker jag ni är rätt äckliga som gräver i soptunnor för att hitta något att skvallra om.

4 kommentarer:

 1. Du har en liten utmaning att bita i i min blogg! Välkommen!

  Sopsortering är inget större problem. Fast ibland tycker man nästan det är lite väl petigt!
  Och spopoliserna..det är bara töntigt"!

  SvaraRadera
 2. Uppvuxen på en bondgård är jag van från början att sortera, så det går av sig själv... men när folk börjar berätta för mig med skvallerlustan lysande ur ögonen om vad de hittat i soporna och vad de dragit för slutsatser om grannarna av det, då blir jag smått illamående.

  SvaraRadera
 3. Hej! Kul att du tittade in och kommenterade i min blogg.

  Jag håller med. Människor som lägger ner energi på at tlägga i och bekymra sig över andras livsval får mig att sucka. Och att rota i soptunnor-löjlfasoner!

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det löjligt, det finns människor som borde leva sina egna liv istället.

  SvaraRadera