lördag 26 april 2008

Dagens ungdom

Har tonåringar i alla tidevarv varit så söta som de är idag? Inte bara till utseendet, utan till sättet också. De är rara när man möter dem på stan, vänliga på bussar, håller artigt upp dörrar och ler vänligt om man tilltalar dem, frågar om vägen, vad klockan är eller vad man nu råkar undra. De bryr sig om miljön, både närmiljön och världen, de resonerar klokt kring andra människor, olikheter och likheter, och de verkar ha ett medfött jämlikhetsperspektiv.

Givetvis finns ett och annat undantag, otrevliga och ohövliga, hänsynslösa och själviska precis som de flesta vuxna, men det stora flertalet av den nu uppväxande generationer förefaller ha fått stora varma omtänksamma hjärtan.

Det bådar gott för framtiden!

6 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet och sant! Jag är själv en ungdom men känner igen mig själv och nästan alla jag känner.

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du känner igen dig, och tack för din fina kommentar!

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket : ) är själv ungdom och känner igen mig i dina ord. Det känns ändå lite skit när det är riktigt många ´vuxna som stirrar otrevligt på en och misstror en bara för att man är ungdom. Det finnas alltid undantag bland både ungdom och vuxna men kan man inte börja med att tro gott om alla i alla fall?

  Josefine

  SvaraRadera
 4. Det har du helt rätt i, Josefine, de flesta ungdomar är ju faktiskt riktigt rara människor, kloka och vänliga och välmenande. Precis som många vuxna ju faktiskt också är smått trevliga för det mesta.

  Tänk om de vuxna tittar för att de i själva verket blir lite nostalgiska och tänker tillbaka på sin egen ungdom, helt enkelt? Åtminstone en del, ibland.

  SvaraRadera
 5. ^^ tack. Är själv ungdom, mend et är inte många som tycker som du. Det är lite tråkigt, för merparten av oss är precis som du säger. Vi kanske inte alltid ser så snälla ut (har kompisar som ser ut som monster ibland..oops,men dom är söta ändå) Tycker själv att vi är väldigt söta!! Finns många vuxna som är söta oxå ^^

  SvaraRadera
 6. Ett viktigt påpekanade, jayjay, det finns vuxna som är söta också. Det jag regeagerade mot i det här inlägget var nog just det att trots att det finns söta vuxna och söta ungdomar, och söta ungar också för den delen, så finns det otrevligt många vuxna som suckar och ojar sig över ungdomars utseende och inte ser hur väl de unga människorna faktiskt uppför sig, hur trevliga och omtänksamma och rara ungdomar av idag är, trots att samhället är både kallt och hårt. Alla ungdomar ser inte snälla ut, det gör inte alla vuxna heller, men kanske borde man vänta med att sucka tills man sett hur människan faktiskt uppför sig? Tänkte jag. Man kan tex säga tack även till ett monster som håller upp dörren när man kommer.

  SvaraRadera