fredag 16 april 2010

Askväder

Medan kvällspress och lokalpress oroar sig och oss för vulkankaos, resekaos, flygkriser och ger vänliga råd om hur vi mentalt ska hantera alla dessa kaos. SvD kontrar med en sansad artikel om hur människor tar saker i egna händer och via Facebook och Twitter gör det människor gör via internet - pratar med varandra och hittar vägar att hjälpas åt och lösa situationen
Skjutsgruppen finns på bland annat Facebook och Twitter, och ökar hela tiden antalet medlemmar. Idag är 8 784 med i gruppen på Facebook. Varje gång de konventionella resvägarna drabbas av stora haverier, som till exempel när tågen stod stilla i vintras, ökar folks medvetenhet om samåkning och hur man kan fixa skjuts via sociala medier.

2 kommentarer:

  1. Låter himla kul på ett sätt att nöden är uppfinningarnas moder i det här sammanhanget. Kanske kan vi på det här sättet hitta andra sätt att hanterar behovet av kontakt och resande.

    SvaraRadera
  2. Detta närverk har ju funnits ett tag, men det är kul att det får uppmärksamhet. Twitter och Facebook har inneburit en revolution på området, plötsligt har nätverkande på detta sätt blivit tillgängligt för alla som vågar dela med sig.

    SvaraRadera