lördag 12 september 2009

Musikfoto - färdasTemat i veckans musikfoto är färdas.

Om morgnarna i bussen till skolan är det trångt, sittplatserna är ofta fyllda redan innan bussen lämnar busstationen och den som kliver på senare får hitta plats där det finns. Bussarna är ofta sena och chaufförerna stressade och inte alltid trevliga. Ändå väljer vi att färdas uteslutande med kollektiva färdmedel numera. Jag äger ingen bil och det är främst helt enkelt för att jag inte har samvete till det längre. Till och med de tidiga morgontimmarna luktar avgas nu, snön smälter svart om våren, polarisarna smälter, algerna blommar. En enda människa som avstår bil gör ingen avgörande skillnad, men jag gör i alla fall inte saken sämre.

Jag väljer att en låt som börjar bli allt vanligare som begravningsmarsch. Den illustrerar också den väg vi människor väljer att fortsätta på när vi desperat håller fast vid en skövlande livsstil:

5 kommentarer:

 1. En tankevärd färd , med den musiken så färdas tankarna iväg.

  SvaraRadera
 2. Själva bussfärden på väg till jobbet kan bland kännas som the highway to hell, men i ditt perspektiv är det ju ett lyxproblem med tidiga mornar... ;-)

  SvaraRadera
 3. Christermagister: Det är ett lyxproblem, visst är det, men lyxproblem kan vara nog så tärande.
  Sinneskatten: kul att du gillar den

  SvaraRadera
 4. En skön klassiker som fick en ny mening med din tolkning!
  Önskar att jag kunde vara lika bra på att hålla mig från bilen. Har kommit så långt att jag plockar fram cykeln betydligt oftare på hemmaplan!
  Takar för bidraget!

  SvaraRadera
 5. En bra början, om var och en bidrar med vad man kan så blir det bättre än det blir om alla bara tänker på sig själva.

  SvaraRadera