fredag 25 december 2009

Det finns sämre alternativ

Det är valår nästa år. Jag tänker fortfarande inte tala om för er hur ni bör rösta, däremot vill jag än en gång understryka hur viktigt det är ATT ni röstar. Många upplever att just deras enskilda röst inte gör någon som helst skillnad, jag säger er att er enskilda röst gör skillnad. Enorm skillnad.

Men rösta inte för att någon säger att ni ska rösta på ett speciellt parti, tro inte blint på den som lovar att just den gruppen ni tillhör kommer att få det bättre. Lägg ner tid på att ta reda på vad varenda parti faktiskt står för. Vad de säger, men också vad de gjort hittills, vad de röstat för och emot, vilka förslag de lagt fram och vilka de ställt sig bakom. Tänk grundligt igenom hur du vill att världen ska se ut, hur du vill att samhället ska fungera, hur du vill att skolan ska se ut, sjukvården, trafiken. Hur vill du att framtiden ska se ut? Hur ska miljöpolitiken föras? Se sedan vilket parti som faktiskt arbetat för detta. Kanske hittar du inget som arbetar precis för det du vill i alla frågor, se dig då om efter ett parti som arbetar för det du vill i de viktigaste frågorna, och som arbetar på ett sätt du kan leva med för övrigt.

Jag säger inte vad du ska rösta på, men jag tänker ta mig friheten att här i bloggen lyfta fram en och annan politiker som jag tycker förtjänar att lyftas fram.

Idag vill jag fästa er uppmärksamhet på miljöpartiet i Malmös Rickard Söderberg. Han jobbar för kultur och hälsa, är operasångare och sitter idag som ersättare i regionfullmäktige och i den regionala kulturnämnden. Det han "hoppas kunna tillföra politiken är perspektivtänkande.
Att inte tänka i månader, år eller ens livstider utan höja vår blick för att den gränslösa organism av vilken vi är en del".

Det finns sämre alternativ.

6 kommentarer:

 1. Attans persilja att han inte sitter i riksdagen.Då hade han legat bra till för att bli kryssad av mig.

  SvaraRadera
 2. Vi behöver desperat sådana som han här nere också, och sutte han i riksdagen skulle det nog bli svårt att fortsätta sjunga på den nivån han gör.

  SvaraRadera
 3. Då har vi två alternativ-kloning (är jag emot) eller hitta fler som han.Funderar faktiskt på att mejla honom och höra om han vet några rikskandidater som tänker som han

  SvaraRadera
 4. Kloning var väl inget vidare alternativ. Maila honom låter mycket bättre!

  SvaraRadera
 5. håller med dig om att det e viktigt att rösta fullständigt.

  somliga borde inte komma till makten ingen nämnd ingen klämd men listan e ganska omfattande*s*

  och de vettigaste människorna e nog det för att de inte sitter i riksdagen och måste koncentrera sig på alla intriger där och istället e ut i samhället och lär sig en massa istället

  SvaraRadera
 6. Ozymandias, där har du en viktig poäng! Vi borde låta oss inspireras av de gamla grekerna och miljöpartiet och byta ut dem i översta toppskiktet med jämna mellanrum.

  SvaraRadera